Груші – це смачний літній фрукт, який рідко хтось називає своїм улюбленим. І дарма, оскільки ці плоди не лише тішать смаком, а й приносять чимало користі організму людини.
Дієтолог Джулі Пейс називає груші чудовим джерелом харчових волокон, антиоксидантів, мінералів та корисних рослинних сполук. Вона додає, що регулярне вживання цих фруктів покращує загальне здоров'я людини та знижує ризик виникнення певних захворювань.
Клітковина
Клітковина – це важлива поживна речовина, яка підтримує здоров'я травної системи та серця. За словами Джонс, у грушах є одразу два її види – розчинна та нерозчинна. Тому регулярне вживання солодких плодів сприяє здоров'ю кишечника та допомагає боротися з запорами.
Здоров'я серця
Все та ж клітковина – це важливий елемент здорової для серця дієти. Експерт каже, що регулярне вживання груш знижує ризик серцево-судинних захворювань та захищає "внутрішній двигун". Пейс каже, що у грушах є також антиоксиданти, які пов'язані зі здоров'ям серця та знижують загальний рівень поганого холестерину.
Контроль цукру
Є безліч причин, чому груші корисні для контролю рівня цукру в крові. По-перше, вони багаті на клітковину, по-друге, мають низький глікемічний індекс і, по-третє, містять антиоксидант, що запобігає стрибкам цукру в крові і захищає від діабету 2 типу.
Протизапальні властивості
Запалення може завдати серйозної шкоди організму, особливо у хронічному стані. Тому від нього слід захиститись. І зробити це можна за допомогою груш, які містять антиоксиданти, зокрема флавоноїди, що мають протизапальні властивості. Крім того, в грушах міститься безліч корисних речовин, таких як вітаміни С і К, кверцетин та антоціант.
Нагадаємо також про щоденну звичку, яка допоможе позбутися болю у спині.