Разом із звичайним домашнім кетчупом, господині можуть приготувати зробити і гострий соус, який чудово підходить для м'ясних та овочевих страв. Пропонуємо рецепт пікантного кетчупу з перцем чилі та часником.
Рецепт кетчупу чилі на зиму
Інгредієнти:
- Помідори – 2 кілограми
- Цибуля – 4 штуки
- Гострий перець – 4 штуки
- Часник – 4 головки
- Сіль - 2 столові ложки
- Цукор – 2 столові ложки
- Лавровий лист – 5 штук
- Духмяний перець – 10 горошин
- Оцет – 4 столові ложки
Приготування:
- Помідори слід ретельно промити та видалити плодоніжки.
- Опустіть томати на одну хвилину в окріп, а потім залийте холодною водою.
- Зніміть з них шкірку.
- Цибулю потрібно очистити і пропустити через м'ясорубку разом із очищеними помідорами.
- Перекладіть соус, що вийшов, в каструлю з товстим дном, поставте її на середній вогонь і варіть півтори години після закипання. Не забувайте помішувати кетчуп у процесі варіння.
- Перець чилі та часник слід очистити та подрібнити у м'ясорубці.
- Додайте їх в томатний соус, перемішайте і проваріть ще 30 хвилин.
- Потім кетчуп слід перебити блендером до однорідної консистенції.
- Додайте сіль, цукор, оцет, духмяний перець та лавровий лист.
- Перемішайте і розлийте домашній кетчуп по заздалегідь простерилізованих банкам.
- Закатайте, поставте банки на кришки і накрийте ковдрою або пледом до повного остигання.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт домашнього кетчупу, який нічим не поступається магазинному.