Today.ua

Домашній кетчуп чилі на зиму: рецепт ідеального соусу для м'яса та овочів

Разом із звичайним домашнім кетчупом, господині можуть приготувати зробити і гострий соус, який чудово підходить для м'ясних та овочевих страв. Пропонуємо рецепт пікантного кетчупу з перцем чилі та часником.

Рецепт кетчупу чилі на зиму

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Помідори слід ретельно промити та видалити плодоніжки.
  2. Опустіть томати на одну хвилину в окріп, а потім залийте холодною водою.
  3. Зніміть з них шкірку.
  4. Цибулю потрібно очистити і пропустити через м'ясорубку разом із очищеними помідорами.
  5. Перекладіть соус, що вийшов, в каструлю з товстим дном, поставте її на середній вогонь і варіть півтори години після закипання. Не забувайте помішувати кетчуп у процесі варіння.
  6. Перець чилі та часник слід очистити та подрібнити у м'ясорубці.
  7. Додайте їх в томатний соус, перемішайте і проваріть ще 30 хвилин.
  8. Потім кетчуп слід перебити блендером до однорідної консистенції.
  9. Додайте сіль, цукор, оцет, духмяний перець та лавровий лист.
  10. Перемішайте і розлийте домашній кетчуп по заздалегідь простерилізованих банкам.
  11. Закатайте, поставте банки на кришки і накрийте ковдрою або пледом до повного остигання.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт домашнього кетчупу, який нічим не поступається магазинному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ