Гострі мариновані баклажани з зеленню: як приготувати пікантну закуску на зиму

Автор: Ольга Березовська

Мариновані баклажани з часником та зеленню – це чудова закуска, яку можна приготувати "на зараз" або закатати в банки на зиму. Вона має гострий і пікантний смак і відмінно доповнить різні м'ясні та овочеві страви. Як зробити цю закуску?

Гострі мариновані баклажани з зеленню: як приготувати пікантну закуску на зиму - today.ua

Рецепт маринованих баклажанів

Інгредієнти:

  • Баклажани – 3 штуки
  • Болгарський перець – 2 штуки
  • Часник – 6 зубчиків
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль – 3 столові ложки
  • Цукор – 3 столові ложки
  • Оцет – 70-100 мілілітрів
  • Молотий чорний перець – половина чайної ложки
  • Оливкова олія – 5-6 столових ложок
  • Вода – 1-1,5 літри

Гострі мариновані баклажани з зеленню: як приготувати пікантну закуску на зиму

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приготування:

  1. Найкраще взяти молоді баклажани середнього розміру. Їх потрібно промити, відрізати хвостики та нарізати на кружечки завтовшки до одного сантиметра.
  2. В каструлю налийте воду і доведіть до кипіння.
  3. Додайте по дві столові ложки цукру та солі та 70 мілілітрів оцту.
  4. Покладіть порізані баклажани у воду і проваріть 10 хвилин після закипання.
  5. Болгарський перець слід помити, видалити кісточки та плодоніжку та порізати дрібним кубиком.
  6. Часник також потрібно дрібно нарізати і додати до солодкого перцю.
  7. Перемішайте овочі і додайте в них по одній столовій ложці цукру та солі.
  8. Петрушку промийте, обсушіть і дрібно наріжте.
  9. Додайте її до перцю та часнику і ретельно перемішайте.
  10. Додайте чорний перець, дві столові ложки оцту та 5-6 столових ложок оливкової олії.
  11. Ретельно перемішайте.
  12. Через друшляк злийте воду з баклажанів.
  13. У ємність, в якій маринуватимете синеньки, викладайте шарами проварені баклажани і суміш з перцю і часнику.
  14. Залишіть на 30 хвилин за кімнатної температури, а потім накрийте кришкою і поставте в холодильник на 2-3 години. Або ще гарячими розкладіть їх по банкам і закатайте.

Гострі мариновані баклажани з зеленню: як приготувати пікантну закуску на зиму

Смачного!

Пропонуємо також рецепт ікри з баклажанів зі смаком дитинства.

Популярні зараз

Сергій Притула показав рідкісне фото старшого сина та привітав його з днем народження

Арсеній Яценюк назвав головну умову перемоги України у війні з Росією

“Укрпошта“ до кінця 2024 року не підвищуватиме тарифи, - Смілянський

Військовозобов'язані отримуватимуть нові повістки у ТЦК із QR-кодом