Today.ua

Гострі мариновані баклажани з зеленню: як приготувати пікантну закуску на зиму

Мариновані баклажани з часником та зеленню – це чудова закуска, яку можна приготувати "на зараз" або закатати в банки на зиму. Вона має гострий і пікантний смак і відмінно доповнить різні м'ясні та овочеві страви. Як зробити цю закуску?

Рецепт маринованих баклажанів

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Найкраще взяти молоді баклажани середнього розміру. Їх потрібно промити, відрізати хвостики та нарізати на кружечки завтовшки до одного сантиметра.
  2. В каструлю налийте воду і доведіть до кипіння.
  3. Додайте по дві столові ложки цукру та солі та 70 мілілітрів оцту.
  4. Покладіть порізані баклажани у воду і проваріть 10 хвилин після закипання.
  5. Болгарський перець слід помити, видалити кісточки та плодоніжку та порізати дрібним кубиком.
  6. Часник також потрібно дрібно нарізати і додати до солодкого перцю.
  7. Перемішайте овочі і додайте в них по одній столовій ложці цукру та солі.
  8. Петрушку промийте, обсушіть і дрібно наріжте.
  9. Додайте її до перцю та часнику і ретельно перемішайте.
  10. Додайте чорний перець, дві столові ложки оцту та 5-6 столових ложок оливкової олії.
  11. Ретельно перемішайте.
  12. Через друшляк злийте воду з баклажанів.
  13. У ємність, в якій маринуватимете синеньки, викладайте шарами проварені баклажани і суміш з перцю і часнику.
  14. Залишіть на 30 хвилин за кімнатної температури, а потім накрийте кришкою і поставте в холодильник на 2-3 години. Або ще гарячими розкладіть їх по банкам і закатайте.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт ікри з баклажанів зі смаком дитинства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ