Мариновані баклажани з часником та зеленню – це чудова закуска, яку можна приготувати "на зараз" або закатати в банки на зиму. Вона має гострий і пікантний смак і відмінно доповнить різні м'ясні та овочеві страви. Як зробити цю закуску?
Рецепт маринованих баклажанів
Інгредієнти:
- Баклажани – 3 штуки
- Болгарський перець – 2 штуки
- Часник – 6 зубчиків
- Петрушка – 1 пучок
- Сіль – 3 столові ложки
- Цукор – 3 столові ложки
- Оцет – 70-100 мілілітрів
- Молотий чорний перець – половина чайної ложки
- Оливкова олія – 5-6 столових ложок
- Вода – 1-1,5 літри
Приготування:
- Найкраще взяти молоді баклажани середнього розміру. Їх потрібно промити, відрізати хвостики та нарізати на кружечки завтовшки до одного сантиметра.
- В каструлю налийте воду і доведіть до кипіння.
- Додайте по дві столові ложки цукру та солі та 70 мілілітрів оцту.
- Покладіть порізані баклажани у воду і проваріть 10 хвилин після закипання.
- Болгарський перець слід помити, видалити кісточки та плодоніжку та порізати дрібним кубиком.
- Часник також потрібно дрібно нарізати і додати до солодкого перцю.
- Перемішайте овочі і додайте в них по одній столовій ложці цукру та солі.
- Петрушку промийте, обсушіть і дрібно наріжте.
- Додайте її до перцю та часнику і ретельно перемішайте.
- Додайте чорний перець, дві столові ложки оцту та 5-6 столових ложок оливкової олії.
- Ретельно перемішайте.
- Через друшляк злийте воду з баклажанів.
- У ємність, в якій маринуватимете синеньки, викладайте шарами проварені баклажани і суміш з перцю і часнику.
- Залишіть на 30 хвилин за кімнатної температури, а потім накрийте кришкою і поставте в холодильник на 2-3 години. Або ще гарячими розкладіть їх по банкам і закатайте.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт ікри з баклажанів зі смаком дитинства.