Зазвичай, приготування квашених помідорів займає досить багато часу. Але є швидший варіант цієї популярної закуски. Пропонуємо рецепт, завдяки якому вже за чотири дні можна ласувати квашеними томатами.
Швидкий рецепт квашених помідорів у відрі
Інгредієнти:
- Помідори – 8-10 кілограмів
- Вода – 5 літрів
- Сіль – 2 склянки
- Цукор – 5 столових ложок з гіркою
- Часник – 10 зубчиків
- Солодкий перець – 1 штука
- Гірчичний порошок – 1 столова ложка
- Листя вишні та смородини – по 3-5 штук
- Корінь хрону – 1 штука
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Приготування:
- Щільні помідори без пошкоджень треба промити проточною водою.
- У п'яти літрах води кімнатної температури розчиніть сіль, цукор та гірчичний порошок.
- Поставте маринад у холодильник, щоб він став холодним.
- Візьміть чисте пластикове відро і викладіть на його дно кілька листків вишні та смородини, п'ять зубчиків часнику та половину порізаного кореня хрону.
- Покладіть у відро половину томатів.
- Наступним шаром викладіть часник, що залишився, і порізаний солодкий перець. Також можна додати петрушку та кріп.
- Покладіть у відро помідори, що залишилися, і накрийте корінням хрону і листям вишні і смородини.
- Залийте інгредієнти холодним маринадом.
- Прикрийте цвідро кришкою, але не закривайте повністю.
- Поставте відро в місце з кімнатною температурою.
- Через чотири дні квашені помідори будуть готові до вживання. Але якщо поставити їх у прохолодне місце, то їсти їх можна буде через місяць.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт смачних в'ялених помідорів із прованськими травами та часником.
Популярні зараз
Кейт Міддлтон провела першу офіційну зустріч після завершення хіміотерапії
Зарплата у Польщі: названо воєводства з найнижчими окладами по країні
Українським біженцям назвали країни Європи з найвищими зарплатами
Деяким українським пенсіонерам виплатять 2500 грн на медикаменти: названо умови