Зазвичай, приготування квашених помідорів займає досить багато часу. Але є швидший варіант цієї популярної закуски. Пропонуємо рецепт, завдяки якому вже за чотири дні можна ласувати квашеними томатами.
Швидкий рецепт квашених помідорів у відрі
Інгредієнти:
- Помідори – 8-10 кілограмів
- Вода – 5 літрів
- Сіль – 2 склянки
- Цукор – 5 столових ложок з гіркою
- Часник – 10 зубчиків
- Солодкий перець – 1 штука
- Гірчичний порошок – 1 столова ложка
- Листя вишні та смородини – по 3-5 штук
- Корінь хрону – 1 штука
Приготування:
- Щільні помідори без пошкоджень треба промити проточною водою.
- У п'яти літрах води кімнатної температури розчиніть сіль, цукор та гірчичний порошок.
- Поставте маринад у холодильник, щоб він став холодним.
- Візьміть чисте пластикове відро і викладіть на його дно кілька листків вишні та смородини, п'ять зубчиків часнику та половину порізаного кореня хрону.
- Покладіть у відро половину томатів.
- Наступним шаром викладіть часник, що залишився, і порізаний солодкий перець. Також можна додати петрушку та кріп.
- Покладіть у відро помідори, що залишилися, і накрийте корінням хрону і листям вишні і смородини.
- Залийте інгредієнти холодним маринадом.
- Прикрийте цвідро кришкою, але не закривайте повністю.
- Поставте відро в місце з кімнатною температурою.
- Через чотири дні квашені помідори будуть готові до вживання. Але якщо поставити їх у прохолодне місце, то їсти їх можна буде через місяць.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт смачних в'ялених помідорів із прованськими травами та часником.