Існує безліч варіантів приготування смачного яблучного варення. Але багато господинь воліють робити "бурштинові" ласощі, які дивують не тільки смаком, але й зовнішнім виглядом - вони густі і прозорі з приємним медовим відтінком. Пропонуємо рецепт цього ароматного літнього десерту на зиму.
Рецепт прозорого варення з яблук часточками
Інгредієнти:
- Яблука – 1 кілограм
- Цукор – 1 кілограм
Для приготування цього варення краще вибирати не дуже твердий сорт яблук, але й не рихлий. Важливо, щоб при варінні часточки фруктів зберігали форму.
Приготування:
- Яблука необхідно помити, розрізати на чотири частини та видалити плодоніжку та серцевину з кісточками.
- Після цього наріжте фрукти тонкими часточками. Чим тонше вони будуть, тим красивішим буде варення.
- Зважте яблучні часточки і відміряйте таку ж кількість цукру.
- Перекладіть яблука в каструлю з товстим дном і засипте цукром.
- Залишіть на 12 годин, за які фрукти пустять сік.
- Потім поставте каструлю на середній вогонь і доведіть її вміст до кипіння.
- Обережно помішуйте варення, щоб цукор повністю розчинився. Робити це потрібно максимально обережно, щоби не поламати яблучні часточки.
- Проваріть варення п'ять хвилин і залиште його до повного остигання.
- Після цього повторіть цю процедуру ще два-три рази, щоб домогтися бажаної густоти варення.
- Готові ласощі розлийте по банкам і закатайте.
- Остудіть та поставте в місце зберігання.
Популярні зараз
Зеленський зробив заяву про втрати ЗСУ у війні з Росією
Українців, які отримають “1000 грн Зеленського“ за кордоном, змусять повернути гроші
Зеленський готовий запросити Росію на другий Саміт миру
Десятки тисяч українських домогосподарств отримають грошову допомогу від ЄС
Смачного!
Пропонуємо також рецепт сливового варення з какао, яке захопить текстурою і шоколадним смаком.