Існує безліч варіантів приготування смачного яблучного варення. Але багато господинь воліють робити "бурштинові" ласощі, які дивують не тільки смаком, але й зовнішнім виглядом - вони густі і прозорі з приємним медовим відтінком. Пропонуємо рецепт цього ароматного літнього десерту на зиму.
Рецепт прозорого варення з яблук часточками
Інгредієнти:
- Яблука – 1 кілограм
- Цукор – 1 кілограм
Для приготування цього варення краще вибирати не дуже твердий сорт яблук, але й не рихлий. Важливо, щоб при варінні часточки фруктів зберігали форму.
Приготування:
- Яблука необхідно помити, розрізати на чотири частини та видалити плодоніжку та серцевину з кісточками.
- Після цього наріжте фрукти тонкими часточками. Чим тонше вони будуть, тим красивішим буде варення.
- Зважте яблучні часточки і відміряйте таку ж кількість цукру.
- Перекладіть яблука в каструлю з товстим дном і засипте цукром.
- Залишіть на 12 годин, за які фрукти пустять сік.
- Потім поставте каструлю на середній вогонь і доведіть її вміст до кипіння.
- Обережно помішуйте варення, щоб цукор повністю розчинився. Робити це потрібно максимально обережно, щоби не поламати яблучні часточки.
- Проваріть варення п'ять хвилин і залиште його до повного остигання.
- Після цього повторіть цю процедуру ще два-три рази, щоб домогтися бажаної густоти варення.
- Готові ласощі розлийте по банкам і закатайте.
- Остудіть та поставте в місце зберігання.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт сливового варення з какао, яке захопить текстурою і шоколадним смаком.