Today.ua

Прозоре варення з яблук часточками: як приготувати смачний та яскравий десерт на зиму

Існує безліч варіантів приготування смачного яблучного варення. Але багато господинь воліють робити "бурштинові" ласощі, які дивують не тільки смаком, але й зовнішнім виглядом - вони густі і прозорі з приємним медовим відтінком. Пропонуємо рецепт цього ароматного літнього десерту на зиму.

Рецепт прозорого варення з яблук часточками

Інгредієнти:

Для приготування цього варення краще вибирати не дуже твердий сорт яблук, але й не рихлий. Важливо, щоб при варінні часточки фруктів зберігали форму.

Приготування:

  1. Яблука необхідно помити, розрізати на чотири частини та видалити плодоніжку та серцевину з кісточками.
  2. Після цього наріжте фрукти тонкими часточками. Чим тонше вони будуть, тим красивішим буде варення.
  3. Зважте яблучні часточки і відміряйте таку ж кількість цукру.
  4. Перекладіть яблука в каструлю з товстим дном і засипте цукром.
  5. Залишіть на 12 годин, за які фрукти пустять сік.
  6. Потім поставте каструлю на середній вогонь і доведіть її вміст до кипіння.
  7. Обережно помішуйте варення, щоб цукор повністю розчинився. Робити це потрібно максимально обережно, щоби не поламати яблучні часточки.
  8. Проваріть варення п'ять хвилин і залиште його до повного остигання.
  9. Після цього повторіть цю процедуру ще два-три рази, щоб домогтися бажаної густоти варення.
  10. Готові ласощі розлийте по банкам і закатайте.
  11. Остудіть та поставте в місце зберігання.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт сливового варення з какао, яке захопить текстурою і шоколадним смаком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ