Пряні мариновані сливи на зиму: рецепт пікантної закуски з гострим перцем

Автор: Ольга Березовська

Зазвичай зі слив готують джеми та варення, але є й інший спосіб заготівлі фруктів на зиму. Пропонуємо рецепт маринованих слив з пікантним та пряним смаком.

Пряні мариновані сливи на зиму: рецепт пікантної закуски з гострим перцем - today.ua

Рецепт маринованих слив

Інгредієнти на 2 банки 500 мл:

  • Сливи – 800 грамів
  • Вода – 400 мл
  • Цукор - 2 столові ложки
  • Лавровий лист - 5 штук
  • Гвоздика – 5 штук
  • Духмяний перець - 5 штук
  • Бадьян - 1 "зірочка"
  • Гострий перець – 2 штуки
  • Яблучний оцет - 2 столові ложки

Пряні мариновані сливи на зиму: рецепт пікантної закуски з гострим перцем

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приготування:

  1. Налийте воду в каструлю і доведіть до кипіння.
  2. Покладіть в окріп лавровий лист, духмяний перець, бадьян та гвоздику.
  3. Всипте цукор і перемішайте.
  4. Проваріть на середньому вогні п'ять хвилин.
  5. Промийте сливи і покладіть в каструлю з товстим дном.
  6. Додайте до фруктів гострий перець.
  7. Залийте киплячим маринадом і залиште на 15 хвилин.
  8. Злийте маринад через друшляк і знову доведіть його до кипіння.
  9. Простерилізуйте банки та викладіть у них сливи.
  10. У кожну банку покладіть по гострому перцю.
  11. У киплячий маринад додайте оцет і розлийте по банкам.
  12. Закатайте банки та поставте їх на кришки.
  13. Накрийте теплою ковдрою або пледом до повного остигання.

Пряні мариновані сливи на зиму: рецепт пікантної закуски з гострим перцем

Смачного!

Пропонуємо також рецепт варення з червоної аличі без кісточок.

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Головне