Зазвичай зі слив готують джеми та варення, але є й інший спосіб заготівлі фруктів на зиму. Пропонуємо рецепт маринованих слив з пікантним та пряним смаком.
Рецепт маринованих слив
Інгредієнти на 2 банки 500 мл:
- Сливи – 800 грамів
- Вода – 400 мл
- Цукор - 2 столові ложки
- Лавровий лист - 5 штук
- Гвоздика – 5 штук
- Духмяний перець - 5 штук
- Бадьян - 1 "зірочка"
- Гострий перець – 2 штуки
- Яблучний оцет - 2 столові ложки
Приготування:
- Налийте воду в каструлю і доведіть до кипіння.
- Покладіть в окріп лавровий лист, духмяний перець, бадьян та гвоздику.
- Всипте цукор і перемішайте.
- Проваріть на середньому вогні п'ять хвилин.
- Промийте сливи і покладіть в каструлю з товстим дном.
- Додайте до фруктів гострий перець.
- Залийте киплячим маринадом і залиште на 15 хвилин.
- Злийте маринад через друшляк і знову доведіть його до кипіння.
- Простерилізуйте банки та викладіть у них сливи.
- У кожну банку покладіть по гострому перцю.
- У киплячий маринад додайте оцет і розлийте по банкам.
- Закатайте банки та поставте їх на кришки.
- Накрийте теплою ковдрою або пледом до повного остигання.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт варення з червоної аличі без кісточок.