Today.ua

Пряні мариновані сливи на зиму: рецепт пікантної закуски з гострим перцем

Зазвичай зі слив готують джеми та варення, але є й інший спосіб заготівлі фруктів на зиму. Пропонуємо рецепт маринованих слив з пікантним та пряним смаком.

Рецепт маринованих слив

Інгредієнти на 2 банки 500 мл:

Приготування:

  1. Налийте воду в каструлю і доведіть до кипіння.
  2. Покладіть в окріп лавровий лист, духмяний перець, бадьян та гвоздику.
  3. Всипте цукор і перемішайте.
  4. Проваріть на середньому вогні п'ять хвилин.
  5. Промийте сливи і покладіть в каструлю з товстим дном.
  6. Додайте до фруктів гострий перець.
  7. Залийте киплячим маринадом і залиште на 15 хвилин.
  8. Злийте маринад через друшляк і знову доведіть його до кипіння.
  9. Простерилізуйте банки та викладіть у них сливи.
  10. У кожну банку покладіть по гострому перцю.
  11. У киплячий маринад додайте оцет і розлийте по банкам.
  12. Закатайте банки та поставте їх на кришки.
  13. Накрийте теплою ковдрою або пледом до повного остигання.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт варення з червоної аличі без кісточок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ