Густе та ароматне сливове варення – це відмінне доповнення до млинців або оладок. З нього також можна зробити начинку для домашньої випічки. Пропонуємо рецепт смачного варення зі слив із секретним інгредієнтом, який додасть ласощам особливий смак.
Рецепт густого сливового варення
Інгредієнти:
- Сливи – 1 кілограм
- Цукор - 1,5-2 кілограми
- Секретний інгредієнт: яблука – 1 кг
Приготування:
- Для смачного сливового варення можна вибрати будь-які яблука. І чим солодший сорт, тим солодше вийде десерт. Яблука потрібно промити, розрізати на чотири частини та видалити насіння та плодоніжку.
- Наріжте яблука тонкими скибочками чи кубиками.
- Сливи промийте та видаліть кісточки.
- Наріжте сливи такими ж часточками чи кубиками, як і яблука.
- Складіть порізані фрукти у каструлю з товстим дном.
- Засипте яблука та сливи цукром, трохи струсіть каструлю, щоб він покрив усі фрукти.
- Залишіть на кілька годин, щоб фрукти дали сік.
- Поставте каструлю на середній вогонь. На цьому етапі можна додати до варення різні спеції. Це може бути гвоздика, кориця, мускатний горіх або імбир. Відмінно підходить і какао-порошок – достатньо однієї ложки для надання варенню шоколадного смаку.
- Доведіть варення до кипіння, зменшіть вогонь та варіть 40 хвилин.
- Після цього розкладіть варення по простерилізованих банках і закатайте.
- Остудіть та поставте в місце для зберігання.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт густого варення з червоної аличі, яке не тільки смачне, але й корисне.