Today.ua

Сливове варення з секретним інгредієнтом: рецепт густих та ароматних ласощів

Густе та ароматне сливове варення – це відмінне доповнення до млинців або оладок. З нього також можна зробити начинку для домашньої випічки. Пропонуємо рецепт смачного варення зі слив із секретним інгредієнтом, який додасть ласощам особливий смак.

Рецепт густого сливового варення

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Для смачного сливового варення можна вибрати будь-які яблука. І чим солодший сорт, тим солодше вийде десерт. Яблука потрібно промити, розрізати на чотири частини та видалити насіння та плодоніжку.
  2. Наріжте яблука тонкими скибочками чи кубиками.
  3. Сливи промийте та видаліть кісточки.
  4. Наріжте сливи такими ж часточками чи кубиками, як і яблука.
  5. Складіть порізані фрукти у каструлю з товстим дном.
  6. Засипте яблука та сливи цукром, трохи струсіть каструлю, щоб він покрив усі фрукти.
  7. Залишіть на кілька годин, щоб фрукти дали сік.
  8. Поставте каструлю на середній вогонь. На цьому етапі можна додати до варення різні спеції. Це може бути гвоздика, кориця, мускатний горіх або імбир. Відмінно підходить і какао-порошок – достатньо однієї ложки для надання варенню шоколадного смаку.
  9. Доведіть варення до кипіння, зменшіть вогонь та варіть 40 хвилин.
  10. Після цього розкладіть варення по простерилізованих банках і закатайте.
  11. Остудіть та поставте в місце для зберігання.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт густого варення з червоної аличі, яке не тільки смачне, але й корисне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ