Багато українців люблять додавати кетчуп до різних страв, щоб зробити їх смак більш насиченим та цікавим. І для цього не потрібно купувати томатний соус, адже зробити його можна самостійно. Хоча зазвичай на це доводиться витрачати чимало часу та сил, пропонуємо рецепт швидшого кетчупу без барвників і консервантів.
Швидкий рецепт кетчупу
Інгредієнти:
- Помідори – 5 кілограм
- Цибуля – 1 кілограм
- Цукор – 250 грам
- Сіль - 2 столові ложки
- Молота кориця – 1 чайна ложка
- Молотий чорний перець – 1 чайна ложка
- Паприка (можна замінити червоним гострим перцем) – 1 чайна ложка
- Молота гвоздика – 1 чайна ложка
- Оцет 9% - 50 мілілітрів
Приготування:
- Помідори слід помити, видалити серцевину та нарізати четвертинками.
- Перекладіть в каструлю з товстим дном і поставте на маленький вогонь.
- Якщо через 10 хвилин після початку тушіння помідори не дадуть сік, можна додати трохи води.
- Тушкуйте томати 40-50 хвилин на середньому вогні.
- Цибулю потрібно очистити, крупно нарізати та додати до помідорів.
- Доведіть до кипіння та проваріть на слабкому вогні ще півтори години.
- Зніміть каструлю з вогню і додайте до неї сіль, цукор, перець, паприку, корицю та гвоздику.
- Перемішайте та перебийте інгредієнти блендером до однорідності.
- Поставте каструлю з кетчупом на середній вогонь.
- Доведіть до кипіння і проваріть півтори години.
- Коли кетчуп стане густим, додайте оцет.
- Проваріть 10 хвилин і розлийте кетчуп по простерилізованим банкам.
- Закатайте і поставте остигати.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт ткемалі зі слив, який теж готується досить швидко та просто.