Today.ua

Смак як у магазинного: рецепт швидкого домашнього кетчупу за зиму

Багато українців люблять додавати кетчуп до різних страв, щоб зробити їх смак більш насиченим та цікавим. І для цього не потрібно купувати томатний соус, адже зробити його можна самостійно. Хоча зазвичай на це доводиться витрачати чимало часу та сил, пропонуємо рецепт швидшого кетчупу без барвників і консервантів.

Швидкий рецепт кетчупу

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Помідори слід помити, видалити серцевину та нарізати четвертинками.
  2. Перекладіть в каструлю з товстим дном і поставте на маленький вогонь.
  3. Якщо через 10 хвилин після початку тушіння помідори не дадуть сік, можна додати трохи води.
  4. Тушкуйте томати 40-50 хвилин на середньому вогні.
  5. Цибулю потрібно очистити, крупно нарізати та додати до помідорів.
  6. Доведіть до кипіння та проваріть на слабкому вогні ще півтори години.
  7. Зніміть каструлю з вогню і додайте до неї сіль, цукор, перець, паприку, корицю та гвоздику.
  8. Перемішайте та перебийте інгредієнти блендером до однорідності.
  9. Поставте каструлю з кетчупом на середній вогонь.
  10. Доведіть до кипіння і проваріть півтори години.
  11. Коли кетчуп стане густим, додайте оцет.
  12. Проваріть 10 хвилин і розлийте кетчуп по простерилізованим банкам.
  13. Закатайте і поставте остигати.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт ткемалі зі слив, який теж готується досить швидко та просто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ