Для того, щоб подати частування до чаю, не обов'язково довго випікати коржі та робити складний крем із безлічі інгредієнтів. Можна зробити простий, але в той же час дуже смачний торт "Мурашник" з печивом та згущеним молоком. Пропонуємо рецепт цього смаколика.
Торт "Мурашник" нашвидкуруч
Інгредієнти:
- Печиво "До кави" або "Топлене молоко" – 500 грамів
- Згущене молоко – 500 грамів
- Вершкове масло – 100 грамів
- Сметана високої жирності – дві столові ложки
- Молочний шоколад – 30 грамів
- Волоські горіхи - 50 грамів
Приготування:
- Візьміть глибоку миску і покришіть в неї печиво. Робити це можна руками чи використовувати кухонний комбайн.
- Згущене молоко налийте в склянку для блендера і збивайте її за допомогою міксера близько трьох хвилин. Вона має стати трохи рідше.
- Додайте в згущене молоко сметану і продовжуйте збивати ще три хвилини.
- Покладіть у крем м'яке вершкове масло і волоські горіхи.
- Збивайте крем ще кілька хвилин.
- Залийте їм крихту з печива та ретельно перемішайте.
- Викладіть суміш на пласку тарілку та сформуйте невелику гірку.
- Розтопіть молочний шоколад і прикрасьте десерт.
- Торт "Мурашник" готовий. Але краще перед подачею охолодити його.
- Поставте десерт в холодильник на годину до повного застигання, а потім наріжте і подавайте до чаю або кави.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт полуничного торта "Наполеон" з листкового тіста, який також готується досить просто.