Today.ua

В Україні змінилися ціни на м'ясо: скільки коштує кілограм свинини та курятини

В українських супермаркетах виставили нові ціни на такі популярні у покупців продукти як свинина та курятина. Деякі види м'яса стали доступнішими для українців, а вартість інших, навпаки, значно зросла.

Ціни на продукти в Україні постійно змінюються. Так, наприкінці серпня нові цінники встановили на свинину та курятину, про що повідомили аналітики фінансового порталу Minfin. І якщо вартість курячої тушки або свинячого шашлику порадує клієнтів великих торгових мереж, інші види м'яса стали коштувати дорожче.

Згідно з новими даними, свиняча грудинка стала дорожчою більш ніж на п'ять гривень. У липні її вартість становила у середньому 165,86 гривень, а у серпні – 171,05 гривень. Лопатка також подорожчала, але не критично, лише на 2 гривні. Місяцем раніше кілограм цього виду м'яса продавали за середньою ціною 163,30 гривні, зараз її оцінили у 165,35 гривні.

Торгові мережі підняли ціни і на ошийок та на підчеревину. Раніше їхня вартість становила 266,10 гривень і 163,22 гривні відповідно, а зараз придбати кілограм такого м'яса можна за 270,95 гривні та 172,63 гривні.

Трохи дешевшим став шашлик зі свинини. Середня ціна цього м'яса у липні була 233,15, а у серпні стала 224,97 гривні.

Щодо курячого м'яса, то на нього ціни теж змінилися. Майже на 10 гривень подорожчали гомілки. Минулого місяця за кілограм цього виду м'яса в середньому просили 71,84 гривні, а зараз – 80,95 гривні. А куряча тушка, навпаки, стала дешевшою. Ціна знизилася з 77,13 до 73,05 гривні.

Доступнішими стали також стегна торгової марки "Наша ряба". У липні їхня середня вартість становила 153,50 гривні, а в серпні – 143,17 гривні. А ось куряче філе стало дорожчим. Минулого місяця кілограм такого м'яса коштував у середньому 160,30 гривень, зараз його вартість піднялася до 167,33 гривень.

Нагадаємо, що українців попередили про новий виток цін на продукти найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ