В українських супермаркетах змінилися ціни на різні види м'яса. Скільки покупцям доведеться віддати за кілограм свинини, курятини чи яловичини?
За даними аналітичного порталу Мінфін, в українських супермаркетах 1 жовтня змінили ціни на м'ясо. Так, яловичий гуляш зріс у ціні. Раніше за кілограм в середньому просили 292,36 грн., зараз встановлено середню ціну 301,32 грн.
Подорожчала також свинина. Якщо раніше кілограм грудинки можна було купити в середньому за 167,64 грн., то у жовтні середня вартість м'яса зросла до 171,94 грн. Більш ніж на чотири гривні стала дорожчою свиняча лопатка. Наразі вона коштує в середньому 171,20 грн, а раніше її оцінювали у 166,73 грн.
Тим часом свинячий ошийок подорожчав майже на 9 гривень. Середня ціна за кілограм цього виду м'яса зросла з 270,74 до 279,48 грн. Вартість підчеревини також змінилася. Раніше кілограм м'яса в середньому коштував 167,63 грн., а жовтні середній цінник становить 172,63 грн. Свинячі ребра та шашлик теж стали дорожчими. Ціна ребер зросла з 171,78 до 174,63 грн, а шашлику з 233,99 до 254,70 грн.
Популярні зараз
Російські військовополонені поскаржилися на їжу в Україні: “Хочеться домашнього салату Олів'є“
Сирський та Умєров звернулися до українців, які приєдналися до оборони держави
Деякі види курячого м'яса також подорожчали. Наприклад, гомілки раніше можна було купити в середньому за 73,93 грн, а зараз їхня вартість становить 78 гривень. Зросла середня ціна і курячої тушки, а також стегон, гомілок та філе торгової марки "Наша ряба".
Але натомість курячі стегна подешевшали зі 110,72 грн до 103 гривень. А середня вартість філе знизилася зі 164,10 грн до 155,96 грн.
Нагадаємо також, що в Україні знову почала дорожчати картопля.