В Україні дещо змінилися ціни на такий популярний вид продуктів, як м'ясо. Вартість свинини та курятини помітно знизилася.
За даними фінансового порталу Мінфін, в українських супермаркетах змінили цінники на різні види курятини та свинини. Деякі дещо зросли в ціні, інші ж, навпаки, стали доступнішими для покупців.
Так, вартість свинячої грудинки знизилася більш як на чотири гривні. У середині минулого місяця за один кілограм цього виду м'яса в середньому просили 165,86 гривні, а наприкінці серпня у супермаркетах встановили середню ціну 161,30 гривні. А ось свиняча лопатка стала дорожчою. Місяцем раніше кілограм коштував у середньому 163,30 гривні, зараз це м'ясо продають по 167,85 гривні.
Доступнішим для українців став свинячий підчеревок. У липні середня ціна цього виду м'яса становила 163,22 гривні, але наприкінці літа торговельні мережі встановили середню ціну 159,63 гривні.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Куряче м'ясо також стало помітно дешевшим. Наприклад, стегна минулого місяця оцінювали в середньому у 109,34 гривні, а у серпні кілограм можна придбати за 98 гривень. Вартість гомілок також знизилася – з 71,64 гривні до 63,45 гривні.
На куряче філе ціни теж змінилися на менший бік. У липні середня ціна цього виду м'яса становила 160,30 гривні, а наприкінці літа купити його можна в середньому за 158 гривень.
Майже на 10 гривень стали дешевшими стегна торгової марки "Наша ряба". Їхня вартість знизилася з 153,50 гривень до 143,87 гривень. А тушка курки від фірми "Епікур" подешевшала з 106,11 гривень до 102,90 гривні.
Нагадаємо, що в Україні також знизилися ціни на популярний овоч, який часто використовують для консервації.